מדי קיץ, עם סיום שנת הלימודים, נערכות בישראל אלפי קייטנות. כדי להבטיח את הבטיחות בקייטנות ולשמור על שלומם של הילדים המשתתפים בהן, קבע משרד החינוך כי הפעלת קייטנה מותנית בין היתר בקבלת אישור בטיחות לקייטנה. את אישור הבטיחות מנפיק יועץ בטיחות מוסדות חינוך. הלה מקיים מבדק בטיחות בשטח הקייטנה, ובמהלכו הוא בודק אם יש במקום ליקויי בטיחות. בנוסף הוא מוודא כי המדריכים בקייטנה השתתפו בהדרכת בטיחות. במידה ובמהלך מבדק הבטיחות מוצא יועץ הבטיחות ליקויים כלשהם, על מפעילי הקייטנה לטפל בהם. לאחר שכל המפגעים במקום טופלו חותם יועץ הבטיחות על "טופס מבדק בטיחות כללי לקייטנה".
מה כולל מבדק בטיחות לקייטנה?
במהלך מבדק הבטיחות שמקיים יועץ הבטיחות בשטח הקייטנה הוא מוודא כי מתקיימים שלושת התנאים שלהלן:
- בקייטנה מתקיימים כל סדרי הבטיחות הנדרשים (נקבע רכז בטיחות לקייטנה, התקיימה הדרכת בטיחות למדריכים, במקום ישנו ציוד כיבוי אש וכיו"ב).
- בידי מפעילי הקייטנה ישנם אישורים מאת בעלי מקצוע רלוונטיים בנוגע לתקינות מערכות החשמל, הגז וכיו"ב.
- בשטח הקייטנה אין ליקויים או מפגעי בטיחות.
במידה ושלושת התנאים הללו מתקיימים ינפיק יועץ הבטיחות אישור בטיחות לקייטנה.
רישוי קייטנות
עפ"י חוק הקייטנות, התש"ן-1990, קייטנות נחשבות לעסק והן חייבות לפעול עפ"י חוק רישוי עסקים, התשכ"ח-1968. משמעות הדבר היא כי קייטנות חייבת בקבלת רישיון עסק מאת המחלקה לרישוי עסקים ברשות המקומית. חוק זה חל על קייטנות אשר משך פעילותן הוא מעל יומיים.
את הבקשה לפתיחת קייטנה יגיש מפעיל הקייטנה לרשות המקומית עד 90 יום לפני פתיחת הקייטנה. לטופס הבקשה יש לצרף את המסמכים הבאים:
- תוכנית העסק (מפה, תרשים סביבה ותוכנית עסק)
- תוכנית פעילות חינוכית עפ"י חוזר משרד החינוך
- טופס תיאום הוראות ביטחון בקייטנה
- טופס מערך ביקורת בטיחות בקייטנה.
לאחר שהרשות המקומית מאשרת את הבקשה לפתיחת הקייטנה, היא מעבירה אותה לאישורם של גורמים נוספים. עם גורמים אלה נמנים בין היתר: מהנדס הרשות, שירות כיבוי אש, משרד החינוך ומשרד הבריאות. הגורמים הללו דנים בבקשה תוך 30 יום. אם הם סבורים שהקייטנה עומדת בכל דרישות החוק, מנפיקה הרשות המקומית רישיון עסק לקייטנה.
טופס בקשה ממשרד החינוך לאישור קיום קייטנה
טופס זה מרכז את כל הגורמים שיש לקבל את אישורם להפעלת הקייטנה. הטופס כולל את פרטי הקייטנה: תחום הרשות בה מתקיימת הקייטנה, שם הקייטנה וכתובתה, פרטי מנהל הקייטנה ופרטי אנשי הצוות, מספר החניכים המשוער בקייטנה וגילם, משך הקייטנה וכיו"ב. את הטופס יש להגיש למחלקה לרישוי עסקים ברשות המקומית.
לטופס הבקשה יש לצרף בין היתר אישור בטיחות לקייטנה מטעם יועץ בטיחות. באישור זה מצהיר יועץ הבטיחות כי ערך מבדק בטיחות לקייטנה, ולאחר שטופלו הליקויים והמפגעים והמדריכים קיבלו הדרכת בטיחות, הוא סבור כי התשתית מתאימה להפעלת קייטנה.
ליאור בטיחות – להיות בטוחים גם בקייטנות
חברת "ליאור בטיחות" מתמחה במתן שירותי ייעוץ והדרכה בתחומי הבטיחות. החברה מעניקה שירות למאות מפעלים, מוסדות, ארגונים ורשויות בכל רחבי הארץ. לחברת "ליאור בטיחות" מהנדסים בכירים ויועצי בטיחות מומחים במגוון תחומי הבטיחות בעבודה. בין היתר אנו מתמחים בעריכת מבדקי בטיחות במוסדות חינוך ומבדקי בטיחות לקייטנות. זאת בהתאם לדרישות משרד החינוך, תקנות רישוי עסקים, נוהלי בטיחות במערכת החינוך ועוד.
זקוקים ליועץ בטיחות לצורך קבלת אישור בטיחות לקייטנה? קבעו פגישה עם המומחים של ליאור בטיחות ותקבלו ליווי מתחילת התהליך ועד לקבלת האישור.
פוסטים קשורים
בטיחות בהפסקות
יום-יום אנו שולחים את ילדינו למוסדות החינוך. הילדים לומדים ומרחיבים
בטיחות בגני ילדים – מיהם הגורמים האחראים עליה?
לבטיחות במוסדות חינוך בכלל ובגני ילדים בפרט ישנה חשיבות עליונה.
מניעת תאונות במוסדות חינוך
למרבה הצער, אנו עדים למקרים רבים של תאונות במוסדות חינוך
הדרכת בטיחות לעובדים
מדי שנה מתרחשים ברחבי הארץ מקרים רבים של תאונות עבודה.
2 מחשבות על “אישור בטיחות לקייטנה”
נשמע אחריות גדולה מאוד…
אכן כך…