הדרכת עובדים בנושא קורונה, סיכון ביולוגי

הדרכת עובדים בנושא קורונה, סיכון ביולוגי

כיצד שינה משבר הקורונה את עולם העבודה? מהם האמצעים אותם יש לנקוט על מנת לצמצם את סכנת ההדבקה במוסדות, ארגונים ומפעלים? מה חשיבותה של הדרכת עובדים בנושא קורונה במניעת הדבקה במקום העבודה ?

העולם שהכרנו השתנה מול עיננו במהלך השנה האחרונה, עם הפצתו של נגיף הקורונה והאפשרות לחלות במחלה הנגרמת כתוצאה ממנו. בכל רחבי העולם, נאלצו אנשים להסתגל ולהתאים עצמם למציאות החדשה. בבתים רבים, בארגונים, במוסדות ובמפעלים אימצו שגרה חדשה המאפשרת חיים לצד איום הקורונה תוך נקיטת מקסימום האמצעים למניעת תחלואה והדבקה במקומות עבודה.

סיכון ביולוגי קורונה

עבודה במהלך משבר הקורונה – בטיחות ובריאות תעסוקתית

המגיפה העולמית משנה את נוהלי העבודה. פתיחת המשק מחדש מחייבת נקיטת אמצעי בטיחות ובריאות תעסוקתיים בכדי להימנע מסגרים חוזרים ונשנים המשביתים את המשק ומביאים לגירעון כלכלי עצום. מטרת השימוש באמצעים מיוחדים לבטיחות ובריאות תעסוקתית היא בכדי להגן על האוכלוסייה תוך שבירת שרשראות הדבקה, שמירת בריאות העובדים ושימור הפעילות הכלכלית תוך שיטוח עקומת ההדבקה בנגיף הקורונה.

עקרונות יסוד למניעת הדבקה בנגיף הקורונה במקומות עבודה

  • במקרה בו קיים ספק לגבי יכולת שמירת המרחק במקום העבודה, חובה על המנהלים לספק אמצעי מיגון הכוללים מסיכת אף ופה.
  • על אנשים הסובלים מתסמיני נשימה (למעט הצטננות שנבדקה על ידי רופא) או עם חום, להימנע מלהגיע למקום העבודה. על מעסיקים להקים הליך (תכנית חירום למחלות זיהומיות על מנת להתמודד עם מקרים חשודים דוגמת עובד שפיתח חום במהלך יום העבודה) .
  • המעסיק הוא האחראי להחיל את האמצעים הנדרשים לצורך בקרת זיהום מדבק על פי הערכת סיכון. על המעסיק להתייעץ עם מומחי בטיחות ובריאות תעסוקתית ורופאים תעסוקתיים בנוסף, עליו להיות מתואם עם נציגי העובדים.
  • אם קיימת במקום העבודה ועדת בטיחות ובריאות תעסוקתית, עליה לתאם את יישום אמצעי הבקרה הנוספים בזמן המתאים ולסייע במעקב אחר יעילותם. לחילופין, ניתן להקים יחידת תיאום ומשבר תחת ניהול המעסיק עם מעורבות של מועצת העובדים (מומחה בטיחות ובריאות תעסוקתית ורפואה תעסוקתית )

אמצעים שונים למלחמה בנגיף הקורונה במקומות העבודה

  • סידור מקום העבודה תוך שמירת מרחק בטוח של 2 מטרים בין העובדים או נקיטת אמצעי מגן אלטרנטיביים כגון מחיצות שקופות המותקנות לצורך הגנה על העובדים והציבור המבקר במקום.
  • ביצוע עבודות משרדיות בבית במידת האפשר. במקרים בהם הדבר לא מתאפשר יש ליישם מרחב משרדי חופשי מספיק וארגון עבודה בקפסולות.
  • התקני סבון נוזלי ידידותי לעור ומגבות נייר זמינים לניקוי לספק שירותים מספיקים של ניקיון חדרים והגיינה..
  • הבטחת שמירת מרחק בטוחה בחדרי אוכל, מזנונים וחדרי מנוחה על ידי סידור שולחנות וכסאות במרחקים בטוחים זה מזה
  • ניקוי סדיר של ידיות ומעקות למניעת זיהום.
  • הקפדה על מניעת תורים בדלפקי אוכל, נקודות החזרת מגשי אוכל וקופות. במידת הצורך יש להאריך את זמני השירות בחדרי אוכל, מזנונים והגשת אוכל.
  • אוורור קבוע משפר היגיינה ואיכות האוויר מכיוון שבחללים סגורים עלול מספר מחוללי המחלות לעלות. באופן כללי סיכון של זיהום דרך מתקני מיזוג אוויר נחשב נמוך.
  • פריסת צוותים קבועים וקטנים ככל האפשר (קפסולה של שניים או שלושה עובדים)
  • על רכבי חברה להיות מצוידים במוצרי הגיינה לניקוי וחיטוי ידיים. מגבות נייר, שקיות פסולת. על הרכבים לעבור ניקוי בין משתמש למשתמש.
  • הנחייה ותקשורת פעילה עם העובדים והמנהלים והעברת הדרכות עובדים.
  • סימון שילוט, שליחת הודעות לעובדים לצורך ריענון הנהלים וסימוני רצפה לשמירת מרחק.
  • יש להקצות ציוד נפרד לכל עובד במידת האפשר וכאשר זה לא אפשרי יש לנקות ציוד לפני מסירתו לעובד אחר.
  • ארגון זמני העבודה וההפסקות וחלוקה למשמרות על מנת למנוע התקהלות של עובדים רבים מידי בחלל אחד.
  • צמצום גישה למפעלים וחצרות של מקום עבודה מצד אנשים חיצוניים ולצמצם גישה של מבקרים לתעד נתוני מגע, זמן ותאריך הגעה ויציאה של מבקרים.

מה עושים במקרה בו מתעורר חשד לתחלואה במקום העבודה

חשוב לחדד נהלי חברה עם מקרים חשודים של COVID 19 . התסמינים הבולטים ביותר של זיהום בנגיף הקורונה כולל חום, שיעול וקוצר נשימה. למטרה זו יש להקפיד על מדידת טמפרטורה ללא מגע. עובדים עם תסמינים רלוונטיים יתבקשו לעזוב מיד את מקום העבודה ולהישאר בבית. על העובד לגשת לבדיקת קורונה ללא דיחוי. על המעסיקים להדגיש נהלים בתכנית החברה להתנהלות בעת מגפה המתייחסים לעובד שאובחן כחולה על מנת לזהות וליידע אנשים (הן עובדים והן לקוחות) מי מהם נמצא כנראה בסיכון להידבקות עקב מגע עם חולה מאומת.

הדרכת עובדים בנושא קורונה

אחד האמצעים היעילים ביותר למניעת הדבקה במקום העבודה (אשר עלולה להביא להשבתה של המקום ולהפסדים כלכליים עצומים), היא הדרכה יעילה לצוות ההנהלה ולעובדים. ההדרכה מתבצעת על ידי אנשי מקצוע מיומנים אשר עברו השתלמויות בתחום הדרכת עובדים בנושא קורונה. על הדרכת העובדים לעמוד בכל דרישות משרד הבריאות לרבות איסור התקהלות ולכן, על ההדרכה להיעשות בקפסולות הכוללות מספר אנשים מצומצם הכוללים עובדים מאותו אגף או מחלקה בארגון, המוסד או המפעל בו נערכת ההדרכה. לרוב, יתבצעו ההדרכות באוויר הפתוח תוך הקפדת הנוכחים על עטית מסכה וריחוק חברתי.

מה כוללת הדרכת עובדים בנושא קורונה?

  • הסבר כללי על נגיף ה-COVID-19 ומהן ההשלכות של הידבקות בנגיף הן על העובד והן על מקום העבודה. (היעדרות, יצירת שרשראות הדבקה, הפסדים כלכליים)
  • הסבר אודות סיכונים להידבקות ואמצעי בקרה לטיפול בסיכונים אלו במקום העבודה.
  • דרכי התנהלות במקום העבודה בתקופת משבר הקורונה לרבות הקפדה על שמירת מרחק, שמירה על הגינה, הקפדה על עטית מסכות, עבודה בקפסולות ועוד. (ההדרכה מותאמת למקומות עבודה עם קבלת קהל ולמקומות עבודה ללא קבלת קהל)הימנעות משימוש בטלפונים, שולחנות או ציוד אישי של עובדים אחרים במקום העבודה. הקפדה על השלכת ציוד המגן האישי לפח בתום המשמרת ועוד.
  • הסבר מקיף על תסמיני המחלה וכיצד לנהוג במקרה של הופעת תסמינים בקרב עובד אחד או יותר במקום העבודה.

מקצוענים בהדרכות עובדים

חברת "ליאור בטיחות" מתאימה את עצמה לעולם העבודה החדש בתקופה ששינתה את העולם ומביאה לכם הדרכות עובדים בנושא קורונה. צוות המדריכים המיומן והמנוסה של החברה, כולל ממוני בטיחות ומהנדסים מקצועיים. החברה מעניקה הדרכות מרתקות ויצירתיות בסטנדרטים גבוהים ומקצועיות חסרת פשרות. עד כה, העבירו מומחי החברה מאות הדרכות עובדים בנושא קורונה בארגונים, מפעלים ומוסדות בכל רחבי הארץ. ההדרכות עומדות בדרישות משרד הבריאות, ארגון הפיקוח על העבודה ומנהל הבטיחות. זה הזמן למנוע את מקרה ההדבקה הבא במקום העבודה שלכם עם הדרכה מקצועית ומקיפה של חברת "ליאור בטיחות".

פוסטים קשורים להדרכת עובדים בנושא קורונה, סיכון ביולוגי

ליצירת קשר בכל נושא בטיחותי

לכל שאלה חייגו
058-7886903

דילוג לתוכן