כיצד נשמור על בטיחות בבריכה פרטית?

בשנים האחרונות בוחרים יותר ויותר אנשים לבנות בריכת שחייה פרטית או להציב בריכת שחייה מתנפחת גדולה בחצר ביתם. כך יש באפשרותם לבלות את ימי הקיץ החמים ברחצה מרעננת ובשחייה, ללא צורך ביציאה מהבית. עם זאת יש לתת את הדעת להיבט של בטיחות בבריכה ביתית, שכן הבריכה טומנת בחובה סכנות רבות. הסכנות העיקריות הן טביעה, התחשמלות או הרעלה עקב חשיפה לחומרים מסוכנים.

ריבוי מקרי הטביעה, בעיקר בקרב ילדים מתחת לגיל 6, הביא לאכיפתם הקפדנית של חוקים ותקנות הנוגעים לתכנון, בנייה ותחזוקת בריכות פרטיות. להלן נמנה כמה מדרישות החוק בנוגע לבטיחות בבריכות הפרטיות.

בטיחות בבריכה

בניית בריכה ביתית טעונה אישור מטעם ועדת התכנון והבנייה של הרשות מקומית. אחד התנאים לקבלת אישור זה הוא הצגת אישור של יועץ בטיחות לבריכה. יועץ הבטיחות מוודא כי קיימים במקום תנאי בטיחות נאותים וכי מתמלאות בו כל דרישות החוק. בין היתר הוא מוודא כי הפתחים המובילים לבריכה נעולים ומגודרים היטב, כי קיים כיסוי קשיח לבריכה, כי ישנם סימונים של הפרשי עומק בבריכה וכיו"ב.

גידור נכון ימנע אסון

החוק קובע כי כל בריכת שחיה חייבת להיות מגודרת, על מנת למנוע גישת ילדים אל שפת הבריכה. על הגידור למנוע אפשרות לטיפוס מעליו, לזחילה מתחתיו או למעבר דרכו. בגידור קבוע חשוב להתקין מנעול בשער או לנעול אותו אוטומטית. בנוסף, חשוב להוסיף נעילה גם לדלתות ושערי הבית הפונים לעבר הבריכה ולהתקין את המנעולים גבוה, מעבר להישג ידם של ילדים. רצוי גם להתקין אזעקה קולית אשר תפעל כאשר שערי הכניסה לבריכה ייפתחו בצורה לא מבוקרת.

בבריכת שחייה המותקנת מעל לפני הקרקע חשוב להתקין אמצעים למניעת טיפוס. במידה וישנם סולמות טיפוס אל הבריכה יש להרחיקם מהמקום כאשר הבריכה אינה בשימוש. כיום ניתן גם לכסות את הבריכה בכיסוי האוטם אותה לחלוטין ומונע גישה למים.

זהירות על פני המים

  • מומלץ לסמן את דופן הבריכה בכל 20 ס"מ של הפרש בעומק המים.
  • מומלץ לסמן את המעבר למים עמוקים של 120 ס"מ. הסימון יהיה הן באמצעות שלט התלוי מעל פני המים והן באמצעות פס אדום  על שפת הבריכה.
  • יש לסגור את פתחי השאיבה של מי הבריכה באמצעות מנעול.
  • אין להפעיל מתקן ניקוי אוטומטי בעת שנמצאים אנשים בבריכה.
  • יש להחזיק בהישג יד ציוד לחילוץ, הכולל מוט אלומיניום קל באורך של 5 מטר, בעל לולאה בקצה ובעל מצוף אחד לפחות.
  • יש להחזיק בהישג יד ציוד עזרה ראשונה, הכולל מנשם ידני (אמבוּ) ומכשיר נתיב אוויר.

בטיחות גם מסביב לבריכה

  • על מנת למנוע החלקה הנובעת מרטיבות באזור הסמוך לשפת הבריכה, חשוב להתקין משטחים מחוספסים.
  • על משטחי עץ (DECK) הבנויים מסביב לבריכה לעבור טיפול מונע החלקה ותחזוקה שוטפת.
  • יש להרחיק משפת הבריכה מתקנים ניידים כמו אופניים או תלת-אופן, המאפשרים תנועה ונפילה אל תוך המים.
  • אין להשאיר בסביבת הבריכה או בקרבתה כיסאות, שולחנות, ריהוט או כל מתקן אחר המאפשר טיפוס עליו. זאת כדי למנוע מילדים לטפס על השער.
  • אפשרו מבט חופשי בכל רגע אל שטח הבריכה גם מתוך פנים הבית. הרחיקו עציצים וצמחייה מפתחי דלתות וחלונות, כדי שתוכלו לראות בכל רגע את שטח הבריכה ואת הנעשה בו.

השגחה מונעת טביעה

על הורים לילדים המצויים בסביבת בריכת השחייה להשגיח עליהם בצורה קפדנית ומתמדת. אין זה הזמן המתאים לגלוש באינטרנט או לשלוח הודעות לחברים ומכרים. כשהילדים נמצאים בסביבת הבריכה חשוב שהעיניים יופנו רק לעברם. בתאונות טביעה רבות של ילדים הספיק שבריר שנייה של חוסר תשומת לב כדי לגרום לטביעה.

Facebook
Twitter
LinkedIn

פוסטים קשורים

ליצירת קשר בכל נושא בטיחותי

לכל שאלה חייגו
058-7886903

2 מחשבות על “כיצד נשמור על בטיחות בבריכה פרטית?”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן