תאונות עבודה ודיווח על תאונות עבודה

בכל שנה מתרחשות ברחבי הארץ תאונות עבודה רבות. חלק מהתאונות הללו מסתיימות בפציעה קשה של עובד או אף במוות. בנוסף, תאונות העבודה עלולות לגרום להפסד כלכלי כבד למקום העבודה. עפ"י החוק, המעסיק חייב לדווח על כל מקרה של תאונת עבודה לגורמים הרלוונטיים. לדיווח על תאונות עבודה ישנן 2 מטרות:

  1. לאפשר לעובד למצות את הזכויות המגיעות לו בגין התאונה.
  2. לאפשר חקירה של התאונה והסקת מסקנות, כדי למנוע הישנות של התאונה.
תאונות עבודה

דיווח על תאונות עבודה

בכל מקרה של תאונת עבודה על המעסיק לדווח על האירוע לכל אחד מהגורמים שלהלן:

1. ממונה הבטיחות או ועדת הבטיחות במקום העבודה

ממונה הבטיחות או ועדת הבטיחות יחקרו את תאונת העבודה וימסרו למעסיק את מצאי החקירה וכן מסקנות והמלצות לצעדים שיש לנקוט כדי למנוע הישנות של תאונה מעין זו.

2. מינהל הבטיחות והבריאות התעסוקתית במשרד העבודה והרווחה והשירותים החברתיים

עפ"י פקודת תאונות ומחלות משלח-יד, כאשר מתרחשת תאונת עבודה יש לדווח על כך למינהל הבטיחות והבריאות התעסוקתית. מינהל הבטיחות והבריאות התעסוקתית עורך מעקב אחר כלל תאונות העבודה שאירעו, לצורך הפקת לקחים. זאת במטרה לצמצם את מספר תאונות העבודה ולמזער את חומרת הפגיעות הנגרמות מהן. 

3. המוסד לביטוח לאומי

עפ"י חוק הביטוח הלאומי, תשנ"ה-1995, המעסיק חייב לדווח למוסד לביטוח לאומי על כל תאונת עבודה בה נפגע עובד.

 4. מפקח העבודה האזורי

עפ"י פקודת תאונות ומחלות משלח-יד, המעסיק חייב לדווח מיידית למפקח העבודה האזורי על כל פגיעה בעובד אשר גרמה למות העובד או ליותר משלושה ימי אובדן כושר עבודה (להורדת טופס דיווח על תאונת עבודה לחץ כאן).

בנוסף לאמור לעיל, עפ"י התיקון לחוק הפיקוח על העבודה, שאושר בשנת 2016, במקרה של תאונת עבודה שבמהלכה עובד נפצע קשה או נהרג, תופסק העבודה במקום העבודה למשך 48 שעות. במהלך פרק זמן זה תיפתח חקירת משטרה. בנוסף, אנשי מינהל הבטיחות יגיעו למקום העבודה לצורך בדיקת הבטיחות ואכיפת הוראות הבטיחות במקום. עפ"י שיקול הדעת המקצועי והמסקנות אשר יוסקו מהסיור במקום, יוחלט אם יש צורך לנקוט פעולות נוספות או שניתן לשוב לעבוד במקום.

הדרכות בטיחות - הדרך היעילה ביותר למניעת תאונות עבודה

על המעסיק מוטלת החובה להגן על שלומם של העובדים ועל בריאותם. לשם כך עליו להקפיד על יישומם של נוהלי הבטיחות והגיהות במקום העבודה. חוסר ידע של העובדים בנוגע לסיכונים הקיימים בסביבת העבודה עלול להוביל להתרחשותן של תאונות עבודה. הדרך היעילה ביותר ליידע את העובדים בנוגע לסיכונים הקיימים במקום העבודה ולכללי הזהירות שעליהם לנקוט כדי למזער את הסיכונים הללו, היא לקיים הדרכות בטיחות לעובדים. עפ"י החוק, על המעסיק לקיים הדרכת בטיחות לעובדים לפחות אחת לשנה.

"ליאור בטיחות" - מקצוענים בכל הדרכת בטיחות

חברת "ליאור בטיחות" מספקת שירותי בטיחות וגיהות למפעלים, ארגונים, עסקים ומוסדות בכל רחבי הארץ. החברה מעסיקה ממוני בטיחות, יועצי בטיחות ומהנדסים מקצועיים ומנוסים, ומתמחה בהכנת תיקי שטח ותיקי מפעל, עריכת סקר סיכונים, תוכנית בטיחות אש ועוד. לחברה גם ניסיון וידע רב בהקמה ובנייה של מערכי בטיחות למוסדות וארגונים. 

בנוסף, אנו מתמחים בקיום הדרכות בטיחות לעובדים במגוון תחומים, כגון הדרכות עבודה בגובה, הדרכת חומרים מסוכנים, הדרכת כיבוי אש ועוד. צוות מקצועי של מדריכי בטיחות בתחומים שונים עומד לרשותך על מנת להדריך ולהסמיך את עובדיך עפ"י דרישות החוק ובהתאם לצורכי העסק שלך. זה הזמן להתקשר לחברת "ליאור בטיחות" וליהנות מהדרכות בטיחות מקצועיות בסטנדרטים הגבוהים ביותר.

Facebook
Twitter
LinkedIn

פוסטים קשורים

סביבת עבודה בטוחה

עבודה בטוחה

סביבת עבודה בטוחה – זה באחריותך כל מקום עבודה באשר

ליצירת קשר בכל נושא בטיחותי

לכל שאלה חייגו
058-7886903

2 מחשבות על “תאונות עבודה ודיווח על תאונות עבודה”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן