תהליך בניית בריכה פרטית

בניית בריכה פרטית בחצר הבית היא תופעה נפוצה מאוד לאחרונה. אם גם אתם מתכננים לבנות בריכה פרטית בחצר, כדאי שתכירו את התהליך הכרוך בכך.

שלב ראשון: הגשת בקשה להיתר בנייה

בניית בריכה פרטית מצריכה קבלת היתר בנייה מהרשות המקומית. על מנת לקבל את היתר הבנייה על הבריכה לעמוד בדרישות הבטיחות שקבע החוק. ישנן גם רשויות המציבות דרישות בטיחות נוספות לצורך קבלת ההיתר.

את הגשת הבקשה להיתר בנייה מגיש האדריכל. הלה מצרף לבקשה תוכנית בניית בריכה מסודרת שהכין וכן אישורים של בעלי מקצוע נוספים, כמו קונסטרוקטור, חשמלאי, מהנדס אינסטלציה, יועץ בטיחות בריכה ועוד. הללו נדרשים לאשר, כל אחד בתחומו, כי תכנון הבריכה עומד בדרישות החוק. העירייה בוחנת את הבקשה להיתר ואת אישורי הבטיחות של בעלי המקצוע הנ"ל, ובמידה והיא סבורה כי תכנון הבריכה אכן עומד בדרישות החוק, היא מנפיקה היתר לבניית הבריכה.

משך הזמן לקבלת ההיתר נע בין שלושה חודשים לשנה. משך הזמן תלוי בכמה גורמים, שהעיקריים שבהם הם יעילות הרשות המקומית והתב"ע שחלה על הנכס.

יש לציין כי בבית פרטי תהליך קבלת ההיתר קל יותר מאשר בבניין מגורים משותף, שבו יש צורך באישור הדיירים האחרים בבניין. בנוסף, בבריכה הממוקמת בבניין משותף יש צורך גם בקבלת אישור ממשרד הבריאות, ואילו בבריכה בחצר בית פרטי אין צורך באישור כזה.

בניית בריכה פרטית

עבור אילו בריכות נדרש היתר בנייה?

ישנם כמה סוגי בריכות שאפשר להתקין בחצר הבית:

  • בריכה עילית – בריכה הבנויה ממבנה קל ומתפרק, שאותה רוכשים בחנויות ומתקינים באופן עצמאי.
  • בריכת בטון – בריכה חצובה בקרקע, העשויה מבטון ועליו חיפוי של קרמיקה, טיח צבעוני וכיו"ב.
  • בריכת פיברגלס – בריכה שהיא מעין אמבטיה ענקית, העשויה מפיברגלס ומצופה באפוקסי. הבריכה נבנית במפעל כמקשה אחת ומגיעה מוכנה לשתילה בקרקע.
  • בריכה מתועשת – בריכה העשויה מבטון אטום ומצופה ביריעות. הבריכה מגיעה בחלקים לשטח ושם מרכיבים אותה, בתוך הקרקע.

התקנת בריכה עילית בחצר אינה מצריכה קבלת היתר בנייה. לעומת זאת בניית בריכת בטון, פיברגלס או בריכה מתועשת בחצר מצריכה קבלת היתר בנייה. זאת מפני שכיום כל תוספת הקשורה לקרקע שהיא בדרך קבע, דורשת קבלת היתר.

שלב שני: בניית הבריכה הפרטית

לאחר קבלת ההיתר מהעירייה ניתן להתחיל בבניית הבריכה. תהליך הבנייה של בריכת בטון נעשה בחמישה שלבים: חפירת שטח הבריכה, יציקת בטון, איטום, בדיקת הצפה, ריצוף וגימורים. תהליך זה אורך בין חודש לחודשיים, תלוי בגודל הפרויקט ובמורכבותו.

בבריכת פיברגלס ובריכה מתועשת מניחים את הבריכה בשטח החפור אחרי יציקת הבטון, בלי לבצע את שלושת השלבים האחרונים. מכיוון שכך בניית הבריכה אורכת בין שבוע לחודש בלבד.

שלב שלישי: הגשת בקשה לטופס 4

לאחר בניית הבריכה יש להגיש לעירייה בקשה לקבלת טופס 4, המתיר שימוש בבריכה. העירייה אמנם התירה לכם לבנות את הבריכה, אך כעת עליה לוודא כי הבריכה אכן נבנתה בהתאם לדרישות החוק. גם בעת הגשת הבקשה לטופס 4 עליכם להגיש לעירייה אישורי בטיחות שונים. אישורים אלה כוללים בין היתר אישור של יועץ בטיחות לבריכה, חשמלאי, אישור של מתקין הבריכה על גמר ביצוע העבודה ועוד. גם כאן חשוב לדעת כי בנוסף לאישורי הבטיחות הסטנדרטיים שדורשות כל הרשויות, ישנן רשויות שדורשות אישורי בטיחות נוספים.

Facebook
Twitter
LinkedIn

פוסטים קשורים

ליצירת קשר בכל נושא בטיחותי

לכל שאלה חייגו
058-7886903

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן