חברות בטיחות בעבודה

בכל מקום עבודה חשופים העובדים לסיכוני בטיחות וגיהות שונים. כדי למזער את הסיכונים הללו ולשמור על שלום העובדים, נחקקו חוקים ותקנות שונים העוסקים בבטיחות וגיהות בעבודה. חוקים ותקנות אלה הינם רבים ומפורטים, ומרבית המעסיקים אינם בקיאים בפרטיהם. מכיוון שכך כדאי להיעזר בשירותיהן של חברות בטיחות, המספקות שירותי ייעוץ והכוונה בתחום הבטיחות בעבודה. חברות אלה מהוות חלק מהותי בהבטחת בטיחות העובדים ובריאותם.

בישראל פועלות מגוון חברות בטיחות, המספקות שירותים שונים בתחום הבטיחות בעבודה, בהתאם לצורכי הלקוחות. להלן נמנה את שירותי הבטיחות העיקריים שמספקות חברות הבטיחות.

חברות בטיחות

כתיבת נוהלי בטיחות

על כל מקום עבודה לקבוע נוהלי בטיחות בהתאם לאופי העבודה והסיכונים הקיימים בו. המטרה של כתיבת נוהלי הבטיחות היא למזער את הסיכויים להתרחשות תאונות עבודה ולקיומן של מחלות מקצוע. את הנהלים יש לעדכן באופן קבוע ולהתאימם לשינויים בתהליכי העבודה ובטכנולוגיה. דוגמאות לנוהלי עבודה: נוהל ציוד מגן אישי, נוהל בטיחות אש, נוהל הדרכות בטיחות.

הכנת תוכניות לניהול בטיחות

בכל מפעל המעסיק מעל 50 עובדים חלה חובה לגבש תוכנית שנתית לניהול הבטיחות. תוכנית זו מתווה למעשה את מדיניות הבטיחות של החברה. התוכנית כוללת 10 פרקים, שהעיקרי שבהם הוא ניהול סיכונים (סקר סיכונים). את תוכנית הבטיחות יש לעדכן אחת לשנה לפחות וכן בכל מקרה שחל שינוי מהותי בדרכי הפעולה והעבודה במקום העבודה.

חברות בטיחות בעבודה מספקות בין היתר שירותי הדרכות בטיחות לעובדים. בהדרכות אלה לומדים העובדים להכיר את הסיכונים שאליהם הם נחשפים במהלך עבודתם ואת הדרכים למניעתם. הדרכות הבטיחות כוללות בין היתר: הדרכת אש, הדרכת גובה, הדרכת בטיחות בחשמל, רענון מלגזנים ועוד.

על כל מעסיק לספק לעובדיו הדרכות בטיחות שנתיות, בהתאם לאופי הסיכונים שאליהם הם נחשפים.

ממונה בטיחות הוא אדם הממונה על תחום הבטיחות והגיהות במקום העבודה. עליו לסייע למעביד בכל עניין הנוגע לבטיחות וגיהות תעסוקתית ולקדם את התודעה בנושאים אלה. בנוסף עליו לייעץ למעביד בכל הנוגע לחוקים ולתקנות בתחום הבטיחות והגיהות התעסוקתית. לממונה הבטיחות ישנם תפקידים וסמכויות רבים. בין היתר עליו לפקח על קיומם של סדרי בטיחות במקום העבודה, לאתר מפגעי בטיחות, להכין תוכנית להדרכת עובדים ולהנחות את חברי ועדת הבטיחות [פירוט מלא של תפקידי הממונה ניתן למצוא בתקנות ארגון הפיקוח על העבודה (ממונים על הבטיחות)].

תפקידו של יועץ הבטיחות הוא לייעץ למעסיק בעניינים הנוגעים לבטיחות בעבודה. תחומי האחריות של יועץ הבטיחות הם בין היתר לקבוע נהלים והוראות עבודה בנוגע לבטיחות בעבודה, לקיים הדרכות בטיחות לעובדים ולבצע בדיקות תקופתיות של הצמ"א של העובדים ושל המכונות והמתקנים במקום העבודה.

ישנם גם יועצים המתמחים בתחומים מסוימים, כגון יועץ בטיחות אש או יועץ בטיחות מוסדות חינוך.

בטוחים בעבודה עם "ליאור בטיחות"

חברת "ליאור בטיחות" הוקמה ע"י ליאור מקדש, מומחה לבטיחות בעבודה ובעל ניסיון רב בתחום. לחברה צוות מקצועי רחב, הכולל ממוני בטיחות, יועצי בטיחות, מהנדסים ומנהלי עבודה. הצוות המקצועי שלנו מעניק שירות למאות חברות, מפעלים ומוסדות חינוך בכל רחבי הארץ.

חזונה של החברה הוא לעשות כל שניתן כדי למנוע מקרים של תאונות עבודה, וזאת ע"י הטמעת הרגלי עבודה נכונים המותאמים לדרישות החוקים והתקנות.

Facebook
Twitter
LinkedIn

פוסטים קשורים

תיק שטח

תיק שטח

במבנים רבים, כדי לקבל רישיון עסק וטופס 4 נדרש להכין

תיק מפעל

תיק מפעל

מפעלים רבים בתעשייה עושים שימוש בחומרים מסוכנים, כגון אמוניה, כלור,

ליצירת קשר בכל נושא בטיחותי

לכל שאלה חייגו
058-7886903

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן